Bejelentés


Jópofa Bolt Ahol a fa hatás a nyerő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Nos, tegnap túl mélyen a pohárba néztem? Nem a legokosabb döntésed, de ez a legjobb esetben történik - és nem kell a szükségesnél tovább szenvedned a hibádban. Itt vannak értékes tippek a másnaposság ellen.

 

Először sör, aztán pálinka, majd pezsgő és bor. Vagy inkább sör, pezsgő, bor, majd snapsz volt? Nem számít. Tegnap hangos, vad és vicces volt. Ma pedig csak morajló fej, szédülés és émelygés van - és kételyek vannak azzal kapcsolatban, hogy egész este tökéletesen viselkedtél-e. Egy dolog világos: túl mélyen néztél a pohárba. De az üdvösség közel van! Itt vannak értékes másnaposság-ellenes tippek a nap végéhez.

 

Az erek, a gyomor, a hormonok: a "másnaposság"

 

De honnan származik a másnaposság? Természetesen alkoholtól. De mit jelent ez pontosan? Az alkohol irritálja a gyomornyálkahártyát és tágítja az agy ereit - és a sok alkohol ennek megfelelően sokkal jobban irritálja és tágítja.

 

Ennyi vizet kell innom naponta

Az emberi test több mint felét víz alkotja. Az ivás ezért rendkívül fontos. De mennyi az egészséges ivás és tud-e túl sokat inni?

 

A tegnapi túladagolás miatt a szervezet kevesebb vazopresszint is felszabadított, amely a folyadék egyensúlyát szabályozza. Tehát kiszáradt vagy, ami szintén növeli a fejfájásodat. Ezenkívül a máj két lépésben átalakította az alkoholt ecetsavvá. És csak a hólyagján keresztül ürítheti ki őket.

 

Valójában a másnaposságod nemcsak egy megoldható probléma, hanem több probléma is. Sajnos a másnaposságot egyszerűen nem lehet elbűvölni. De legalább segíthet megtépázott testének, hogy felgyorsítsa a "katarakta" folyamatát. Ez határozottan jobb, mint vergődni, mint egy halom nyomor a kanapén vagy az ágyban - és amúgy is méltóságteljesebb.

 

Víz, kóla, pult sör: a folyékony adagolók

 

Nem, a több sör nem jelent több folyadékot, hanem kevesebbet, mivel az alkohol kihúzza a folyadékot a testéből. Egy másnaposság napján a víz elősegíti a folyadék egyensúlyának újbóli ellenőrzését. És nagyon sok. Alternatív megoldásként inni lehet gyömbért vagy kamillateát hányinger ellen, mert a teák megnyugtatják a gyomrot. A kávé vagy a limonádé viszont nem jó ötlet, mivel a kávéban található keserű anyagok, vagy a kólában és a szóda szénhidrátja irritálja a gyomrot. És köztudott, hogy elég rossz.

 

Egyensúly, reakció, keringés: a kijózanító futás

 

Legalább vitatható, hogy néhány kört futni a blokk körül valóban értelmes ajánlás-e a másnaposság elleni küzdelem során. Mivel a másnaposság elnyomja az egyensúlyérzéket, a reakciókészséget és az összkoncentrációt is. Konkrétan: a sérülés kockázata nem olyan alacsony. A szakértők azt is elutasítják, hogy mítoszként vagy placebo hatásként valóban izzad a másnaposság, miközben edz. Ez egy dolog.

 

A másik: a keringési rendszer gyakran szenved a szervezet méregtelenítési folyamatától. Segíthet egy hideg zuhany vagy egy kis kijózanító reggel. A blokk körüli rövid és laza felgyorsítja a méregtelenítési folyamatot, és támogatja testét az újraélesztés küldetésében. A friss levegő megteszi a többit a közérzetének javítása érdekében. De kérjük, vigyázzon a lámpákra és egyéb akadályokra.

 

Aszpirin, erős szundi, borsmentaolaj: fejfájás terápia

 

A fejfájás vitathatatlanul a legrosszabb másnapos tünet. Ahhoz, hogy a csípés kijusson a fejéből, a fájdalomcsillapítók gyors enyhülést ígérnek. Ez azonban anélkül is működik. A sok víz elfogyasztása és valami sós elfogyasztása segíthet a fejfájásban. Az illóolajok, például a borsmentaolaj vagy a levendulaolaj is különösen hatékonyak másnaposság ellen. Ezt alkalmazhatja a halántékára három csepp és egy evőkanál növényi olaj arányában, és lassan masszírozza be. Vagy még jobb: masszírozza be partnerét.

 

Ha nincs kéznél fájdalomcsillapító tabletta vagy borsmentaolaj, és a vízivás sem segít, az egyetlen, ami még mindig segít: visszafeküdni! Az alvás segít enyhíteni a fejfájást, és sokkal elviselhetőbbé teszi a másnaposság napját.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!