Bejelentés


Jópofa Bolt Ahol a fa hatás a nyerő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Páratartalom és hőmérséklet


A házon belüli páratartalom együtt jár a hőmérséklettel. Valójában az ideális páratartalom az ideális levegőben lévő vízgőz mennyiségének a hőmérséklethez viszonyított százalékát fejezi ki. Még általánosabb értelemben az ideális páratartalom a földrajzi terület éghajlatától és az évszakotól függ!

Ha a Belgiumban hivatalosan ajánlott relatív páratartalom 40% és 70% között van, akkor a becslések szerint a ház páratartalmának 50 és 60% között kell lennie.

De mit jelent a "relatív" páratartalom? Valójában ez a vízgőz százalékos aránya, amelyet a levegő tartalmazhat, és az a mennyiség, amelyet a maximálisan képes elnyelni. Például egy 55% -os relatív páratartalom azt jelenti, hogy a levegő a megfigyelt hőmérséklettől függően maximális vízgőzének 55% -át tartalmazza.

 

Azt is vegye figyelembe, hogy télen a relatív páratartalom kissé eltér: 30-50% között ingadozik jobban. És minél hidegebb lesz, annál inkább csökken. További tanácsok az otthon ideális relatív páratartalmának fenntartása érdekében télen az előző cikkben találhatók: Relatív páratartalom télen: mi az ideális arány?

 

Rossz páratartalom az otthonban: milyen következményekkel jár?


Ha belső tere száraz vagy éppen ellenkezőleg túl nedves, beavatkoznia kell!

30% alatt lehet azt mondani, hogy a beltéri páratartalom túl alacsony. Becslések szerint ettől a küszöbértől a vírusok könnyebben terjednek, és a száraz levegő tüdő irritációt okozhat. Különösen fontos, hogy télen ellenőrizze a páratartalmát, mert ha a fűtés folyamatosan be van kapcsolva, a levegő gyorsan kiszáradhat. Túl száraz levegő esetén az egyik megoldás az, ha fel van szerelve elektromos párásítóval.

Ezzel szemben a 65% feletti páratartalom elősegíti a fertőzéseket vagy allergiákat okozó mikrobák fejlődését, de nem csak! Maga a ház szenved a páratartalomtól: korrózió, rothadás, gomba, leromlott anyagok ... jöjjön házához! Az ilyen aggodalmak elkerülése érdekében az első reflex természetesen a szellőzés. Szellőztetni kell, szellőztető rendszert kell elhelyezni, vagy párásítót kell elhelyezni, amely kiszárítja a környezeti levegőt.

 

Ezért fontos ismerni a relatív páratartalom kritikus értékeit, és megérteni, hogyan lehet finoman kiegyensúlyozni a hőmérsékletet és a páratartalmat. Ha problémája van az otthoni páratartalmának , ne várja meg a szakember felhívását!

 

Hogyan mérjük meg a ház páratartalmát?


A ház páratartalmának és hőmérsékletének mérésére egy nagyon egyszerű, de nagyon hatékony eszköz van: a nedvességmérő. Szondával és tűvel (a legrégebbi modellekhez) vagy digitális tárcsaval (a legújabb modellekhez, megbízhatóbb és praktikusabb használatra!) Felszerelve a nedvességmérő csak néhány perc alatt a ház környezeti levegőjének minősége.

Legyen óvatos: noha a nedvességmérő könnyen használható és meglehetősen pontos, nem 100% -ban megbízható eszköz a ház páratartalmának mérésére . Ha kétségei vannak vagy szeretné nagyon pontosan és pontosan megmérni otthoni páratartalmát, hívjon egy szakembert!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!