Bejelentés


Jópofa Bolt Ahol a fa hatás a nyerő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


A muskátliolaj előnyei

A muskátli illóolaj nem csak egy szép virágillat, a sebgyógyulástól a bőrnyugtatásig számtalan módon hasznos az elmének és a testnek. A virágos illóolajok akkor ismeretesek számunkra leginkább, amikor az illóolajokra és az aromaterápiára gondolunk. Nem meglepő, hiszen az aromaterápiás és illatszeripar - a művészet, valójában - olyan szorosan összefonódik. De a muskátli gyógyászati ​​felhasználását nem szabad figyelmen kívül hagyni.

 

ILLÓOLAJ PROFIL MUSKÁTLIHOZ


Míg a muskátli illóolaj illata virágos, maga az olaj a Pelargonium graveolens növény leveleiből desztillálódik . Dél-Afrikában őshonos, azóta északabbra művelték Közép-Kelet és Ázsia országaiban.

Míg a latin név általában világossá teszi számunkra, hogy milyen olajunk van, a muskátli kissé bonyolultabb. A Pelargonium graveolens törzseket nem feltétlenül jelöli ez a két név; a növekedés törzse és helye hatalmas hatást gyakorolhat az olaj kémiai összetételére annak ellenére, hogy megosztják a P. graveolens nevet.

A legtöbb, megbízható beszállítókkal, elmondhatjuk alapján a közös név - ez nem a norma más olajokkal. A Geranium Bourbon-t egy meghatározott régióban termesztik, és leginkább illatanyagokhoz használják, nem pedig terápiás célokra. A muskátli rózsa mindig enyhén „rózsás” szagú.

Ha a szállítója megadja az olajainak GC / MS értékelését, keressen valamit legalább a geraniol, a linalool és a citronella vegyületekkel - még egyszer, emlékeztetve arra, hogy fontos a megbízható beszállító. Ezen vegyületek bármelyike ​​szintetizálható a megfizethetőség ellenére a gyengébb minőség ellenére!

 

5 MUSKÁTLI ILLÓOLAJ FELHASZNÁLÁS

 

A muskátli illóolaj egy erőteljes terápiás olaj, amely viszonylag gyengéd és biztonságos, elsősorban inhalációs és helyi alkalmazási módszerekben használják. Adja hozzá diffúzorhoz vagy helyi keverékéhez, hogy élvezhesse a következő gyógyhatásokat.

 

1. SZORONGÁS ELLENI ÉS NYUGTATÓ HATÁS

 

Van valami hihetetlen abban, ahogy az agy reagál az illatokra. Gondoljon az illat-memóriára, és arra, hogy egy megszokott illat hogyan juttathatja vissza egy másik időbe és helyre. Hasonló reakciók működnek együtt, hogy az aromaterápia jól illeszkedjen a kikapcsolódáshoz, és egyes olajok kifejezetten előnyösek a szorongás enyhítésében, amely az egyik legnagyobb muskátli illóolaj-előny.

A muskátli egy ilyen olaj, és szorongásoldó (szorongáscsökkentő) hatásait jól bizonyítja a Journal of Caring Sciences című folyóiratban megjelent 2015-ös tanulmány , amely a munka során használt muskátli illóolajat elemzi.

A kutatók a résztvevők néhány gallérjára hígított és rázott rózsa muskátli fajtát használták személyes inhalációs módszerként. A nehéz munka és az aktív munka szorongása során a muskátli betegek javultak nemcsak a jelentett szorongás szintjén, hanem a vérnyomásban is.

Javallatok: Diffúz a nyugtató hatás érdekében az egész helyiségben; használjon személyes inhalációs módszereket az akut szorongás enyhítésére. Keverjük össze más nyugtató olajokkal, mint a levendula és az édes narancs.

 

2. ANTIBAKTERIÁLIS ÉS SEBGYÓGYÍTÁS

 

Az antibiotikumok felfedezése életeket mentett, de az antibiotikumok modern túlzott használata kockáztatja őket. Amint a baktériumok egyre ellenállóbbá válnak a hagyományos kezelésekkel szemben, az antibakteriális illóolajok változatos képességei elengedhetetlenné válnak.

A muskátli kiváló választás antibakteriális alkalmazásra a sebgyógyulásban, köszönhetően annak szelíd természetének, amely valószínűleg nem okoz szenzibilizációt. Egy 2014-es in vitro vizsgálat megmutatta ezt az előnyt, a muskátli illóolajat „a terápia hatékony összetevőjének” nyilvánítva, különösen akkor, ha a fertőzések visszatérőek és ellenállóak voltak.

Természetesen érdemes ütést ütnie és kezelnie, mielőtt megfertőződne, vagy orvosra lenne szüksége. Segíthet a muskátli felvétele a sebgyógyító kencéibe és spray -ibe!

 

3. ANTIOXIDÁNS

 

A környezeti toxinok, a stressz és más zavaró tényezők oxidatív károsodás vagy oxidatív stressz hatására nyomot hagynak a testen. Ez egy sejtes probléma, amely az öregedés látható jeleitől a rák kialakulásáig bármiben megnyilvánulhat. Az antioxidáns anyagok úgy keresik fel a kárt, hogy felkutatják, kiküszöbölik a forrást és helyreállítják a sejt szerkezetét.

A Geranium antioxidáns kapacitása hozzájárul a hagyományos felhasználáshoz, ezt egy 2013-as tanulmány bizonyítja. Az ebben a vizsgálatban megcélzott oxidatív károsodás meddőség volt, és egereket használtak megfigyelési platformként.

A muskátli illóolaj beadása után az oxidatív károsodás eléggé meggyógyult, így a spermiumok mozgékonysága javult. Noha ez kevéssé árul el minket arról, hogyan kell az olajat meddőségre használni, képet ad arról, hogy milyen széles körű antioxidáns előnyök terjeszkednek, és megint arról, hogy a tudomány milyen gyakran érvényesíti a hagyományos felhasználásokat.

 

4. ERŐTELJES GOMBAELLENES

 

A gombás fertőzések helyi és szisztémás módon egyaránt megnyilvánulhatnak, valamint otthonainkban is. A muskátlit a gombaellenes illóolajok között nevezik, amelyek aktívak lehetnek gőzként vagy közvetlen érintkezésként is.

A potenciális gombaellenes tulajdonságok értékelésére kiválasztott tíz illóolaj közül a muskátli azon csoportba került, amely gátolta a kutatók által ellenőrzött összes gomba törzset. Nyilvánvalóan sokoldalú olaj, amely életünk minden területén gátolhatja a mikrobákat.

Javallatok: Tisztítószerek , diffúzió és helyi készítmények a gombák növekedésének gátlására különféle formáiban.

 

5. GYULLADÁSCSÖKKENTŐ

 

A muskátli kiállítások sebgyógyító előnyeihez még gyulladáscsökkentő szer is tartozik. Maga a gyulladás az immunrendszer normális, sőt előnyös folyamata, de túlzott mértékben fájdalmas és problémás lehet.

A kutatók egérmodellt alkalmaztak alkalmazásuk tesztelésére, a muskátli illóolajat helyileg duzzanatra használták. Mint feltételezhető, az olajkészítménnyel érintkezésbe kerülő részeknél jelentősen csökkent a duzzanat. A muskátli cselekvések kombinációja sokrétű megközelítést nyújt a sebellátásban.

 

Az egyik muskátli illóolaj felhasználás közé tartozik, hogy jól keveredik azokkal az olajokkal, amelyek megosztják tulajdonságait, ezért ezt vegye figyelembe, amikor kombinációkkal és illatokkal játszik.


Szorongásellenes: levendula, bergamott, rózsa, kamilla

Antimikrobiális: citrusfélék, kakukkfű, szegfűszeg

Gyógyító: levendula, citromfű, teafa

A muskátli nehéz illattal rendelkezik, ezért citrus- és lágyszárú olajokkal való könnyítése élvezetes és hatékony kombinációt eredményezhet.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!