Bejelentés


Jópofa Bolt Ahol a fa hatás a nyerő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Egyedi újrahasznosított napszemüvegek története

 

A fa mint innovatív anyag növekszik / Még az ausztriai fiatal tervezők is egyre inkább a fenntartható anyagokra koncentrálnak egyedi tervezésű szemüvegeik számára / A részletek iránti szeretettel és az új technikák alkalmazásának bátorságával minden „vizuális eszköz” egyedi lesz / További plusz: Minden fa modell csavar nélküli , karbantartás-mentes és allergiaellenes.

 

A hagyomány megfelel a modernitásnak: a környezetbarát nyersanyag-fa már nemcsak a klasszikus bútoriparban használatos. A termékinnováció óriási sokoldalúságának köszönhetően a fa nagy kereslet és megtalálható ott, ahol nem számíthat rá. Például az osztrák Rolf Spectacles családi tulajdonban lévő vállalat fenntartható alapanyagokra és továbbfejlesztési furnérére támaszkodik. A díjnyertes fa védőszemüvegükkel a tiroliiak megmutatták, hogy a tervezési trendeket hogyan lehet megvalósítani, és új ötleteket valósíthat meg rendkívüli anyagokkal. A cég alapítói, Roland Wolf és Marija Iljazovic a legegyszerűbb szerszámokkal kezdték fafaragványokat faragni. Két évvel később finomították a technikát.

 

A megérdemelt elismeréshez vezető út azonban hosszú volt: a két fiatal tervező, akiknek mindkét év tapasztalata az optika iparának különböző területein terjed ki, 2007-ben először fakerettel és furnérrel kezeli fakereteit. De ezek nem homogének anyagok, hanem élnek és változnak. Néhány fajta idővel fényesebbé válik, mások sötétebbé válnak. Amikor a lezáratlan fa vagy furnér felszívja a nedvességet, megduzzad. Ha nedvességet távolítanak el tőlük, az anyag eltűnik. Pontosan ebben a minőségben volt a kihívás, de ugyanakkor az osztrákok számára is problémákat okozott a feldolgozás. Az „Ahol mások megállnak, kezdjük el” mottójukhoz igazuk, majdnem két évig kutattak és heveskedtek velük. Pénzhiány miatt a moped fékeket, a régi hengereket és hasonlókat ideiglenesen gépekké alakították át a kezdeti szakaszban. Fáradhatatlanul és nagy szenvedéllyel dolgozva a kettő különböző marási technikákon dolgozott, különböző sajtolási eljárásokat fejlesztett ki és új gépeket épített a termék folyamatos optimalizálása érdekében. Miután az első prototípust átalakították egy átalakított fejőgéppel, manapság nagy pontosságú szerszámokat használnak a szemüveggyártáshoz.

 

Az idő múlásával Wolf és Iljazovic kifejlesztett egy ilyen új gyártási módot, amely lehetővé teszi a fa és a furnér kialakítását, valamint az ívelt szemüvegkeretek tervezését is. Ez egyenletes átmenetet ér el a középső rész és a tartó között. Az anyagok tehát különféle színekben mutatják ki egyedi szerkezetüket. A juhar, az indiai almafa, a dió, a tölgy, a makassar és a zebrano különösen hasznosnak bizonyultak. Ezen felül a kettő innovatív illesztést tervezett, amely erősen összenyomott fából készült. Karbantartás-mentes és csavarmentes, így különösen a nikkelre vagy rézre allergiás szemüveg viselésére alkalmas. Ezen kívül van egy üveg üvegezéssel optimalizált üvegezési rendszer. A lyukakon áthaladó speciális menet segítségével az üveget rögzítik a foglalatban. Az anyag és a forma nyugtalanságának elkerülése érdekében tehát el lehet térni a kereten keresztüli átvágásoktól - különösen esztétikai szempontból, amely a társaság két alapítójának fontos szempontja. Ezen felül a zárt változat nagyobb stabilitást biztosít. Összesen 78 munka lépés van az üres és a kész szemüveg között. "A részletek iránti elkötelezettség és az új technikák és anyagok bátorsága mellett minden Bobo Bird napszemüveg kézzel készített". A gyártás menetéről részletesebben itt olvashatsz.

 

Stílusos és fenntartható

 

A bambuszt fenntartható alapanyagnak tekintik, mivel a fától eltérően hihetetlenül gyorsan növekszik, és a növény kivágás után tovább él. Tehát legyőzhető és feldolgozható, nagy mennyiségű aggodalom nélkül. Például napszemüveget küldeni. A szemüvegkeret váza teljes egészében bambuszból készül, klasszikus alakjának köszönhetően férfiak és nők számára egyaránt alkalmas. A lencsék, minden napszemüvegen, polarizáltak, UV 400 védettek, szürke színben, kék, piros és zöld tükrözött színben kaphatók.

 

A bambusz napszemüvegünk olyan könnyű, mint egy toll. Ennek eredményeként nemcsak kényelmesen ül, hanem még a víz felszínén úszó is. A szemüveg ezért tökéletes a forró nyári napokhoz a tónál - úszáshoz, röplabdázáshoz, wakeboardhoz vagy későbbi látogatáshoz a tengerparti bárban.

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!