Bejelentés


Jópofa Bolt Ahol a fa hatás a nyerő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Eukaliptuszolaj megfázásra


Az ausztrál bokor durva és kísérteties terület. Néhány növény- és állatfaj azonban képes megbirkózni a kopár tájral - például az eukaliptuszfa. A növény igazi túlélő: alig igényel vizet, képes ellenállni a nagy hőnek és a hajtásnak, még pusztító bokroktüzek után is.


Az eukaliptusz fák sokféle módon felhasználhatók. A fa mindenféle bútorhoz alkalmazható. Az őslakos ausztrálok a rönköket használják a didgeridoo - a népszerű fúvóshang készítéséhez "alulról". Az eukaliptusz illóolaj jótékony hatásai miatt nagyon népszerű, segít a megfázás és az influenza leküzdésében is.


A növény mely részeit és összetevőit használják?


Az eukaliptusz levelek gyógyhatásúak. 1,2-3,5% illóolajat tartalmaznak. Legtöbbje az 1,8-cineol anyag, valamint az alfa-pinén és a limonén. Ezen kívül tanninok és úgynevezett klór-glukin-vegyületek, például eukalipton található a levelekben.


Mit csinálnak az összetevők? Mivel segít az eukaliptusz?


Az eukaliptusz-olaj, különösen a cineol, kiszabadítja a nyálkahártyát a hörgőkből és a melléküregekből. Ugyanakkor elősegíti a szekréció eltávolítását, ami megkönnyíti a nyálkák köhögését. Az olajnak enyhén görcsoldó hatása van, gátolja a baktériumok növekedését, és hűtõ hatást gyakorol a bőrre és a nyálkahártyákra.


Néhány összetevő gyulladásgátló hatással rendelkezik - legalább laboratóriumi kísérletek során. Ha megfázott, akkor nyálkahártya- köhögést kezelhet eukaliptusz-olajjal, és kitisztíthatja az orrát. Az aromás illatú olaj belélegezhető, köhögési cseppként szívható be vagy kapszulaként bevehető.


Az eukaliptuszolaj akut hörghurutban és egyben is megjelenik. Az eukaliptusz számos hidegfürdőben és balzsamban is található. Az olajat gyakran megtalálják más illóolajokkal kombinálva, például rozmaringból, kakukkfűből és hegyi fenyőből. Ha az eukaliptusz-olaj a bőrre kerül, akkor serkenti a vérkeringést és kellemesen lehűti a hatását. Az emelkedő gőzöknek mély lélegzetet kell venniük a hidegtől.


Fontos megjegyzések:


Ne használjon koncentrált formában az eukaliptusz-olajat, különben az irritálja a nyálkahártyákat. Ha belélegzi az olajat, vagy alkalmazza a bőrön, mindig hígított formában használja.


Kérjen tanácsot a gyógyszertárban. Ha eukaliptuszt használ fürdés-adalékanyagként, akkor ügyeljen a helyes adagolásra is. Ha szív- vagy keringési problémái vannak, varikozusok vagy lázas fertőzés, előzetesen tisztázza orvosával az alkalmazást. Az illóolajokat tartalmazó gyógynövényeket tilos csecsemők és kisgyermekek orr- és szája területén használni, mivel ez kicsikben légszomjat okozhat.


Ez különösen akkor érvényes, ha a kámfor vagy a mentol az olajban fordul elő. Az asztmában szenvedő embereknek előzetesen fel kell ismerniük orvosukkal, hogy tudnak-e megfelelő gyógyszert szedni. Az illóolajokkal való belégzés tabu számukra, mivel ez kiválthatja asztma rohamot.


Az eukaliptuszt sem szabad bevenni olyan személyekbe, akik gyulladásos gastrointestinalis betegségben, epeproblémákban vagy májproblémákban szenvednek. Az eukaliptuszolaj gyomorfájdalmat okozhat érzékeny emberekben. Ritkán mellékhatásként émelygés vagy hasmenés is előfordulhat. Ha kapszula formájában veszi be az olajat, akkor a tüdőn és az orrán keresztül lélegzik ki.


Kérjen tanácsot az adagolásról és az alkalmazásról a gyógyszertárban!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!