Bejelentés


Jópofa Bolt Ahol a fa hatás a nyerő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Antibakteriális illóolajok

Az illóolajoknak sok tulajdonsága van, és némelyik különösen alkalmas az általuk elősegített antibakteriális hatásra.

Ha olyan természetes gyógymódokat keresünk, amelyek antibakteriális hatást fejthetnek ki , otthonunk védelme érdekében minden erőnkkel segítségünkre lesz a levegő, amelyet belélegzünk a háztartási környezetben, felületek és miért nem a fertőtlenítéshez szükséges illóolajok.

Az illóolaj nagyon erős és hatékony hatóanyagokat hoz magával, ezért néhány csepp elegendő.

Nézzük meg azokat, amelyek leginkább alkalmasak antibakteriális oldatok készítésére vagy a személyes higiéniai gyakorlatban történő felhasználásra.

Teafa olaj


Az illóolaj Melaleuca alternifolia nevű teafaolaj , antibakteriális, antivirális és gombaellenes tulajdonságokkal . Az illóolajat a levelekből gőz desztillációval nyerik.

Széles spektrumú felhasználása különféle igényekhez: légúti fertőzések, ínygyulladás , rákos sebek , tályogok, hólyaghurut , candida, herpesz, körömgomba, korpásodás. Nézzük meg néhány felhasználási lehetőséget

 • Belső használat : 2 csepp tiszta teafa illóolaj egy teáskanál mézben , naponta 2 vagy 3 alkalommal a felső légutak védelme és a torok megnyugtatása érdekében.
 • A felületek fertőtlenítése : 1 literes palack vízben 5 csepp teafa illóolaj. Használat előtt meg kell rázni az üveget , mivel az illóolaj a vízen úszik, ez egyfajta kétfázisú oldat lenne, amelyet a levegőben kell porlasztani, vagy felületek fertőtlenítésére kell használni, miután előzőleg mosószerrel lemosta őket.
 • Mint fogkrém : mi is hozzá 1 csepp teafa olajat a fogkrém adag a fogkefe, a higiénia a fogak és az íny. Ugyanaz a fogkefe felhasználása után egy csepp illóolajjal "fertőtleníthető".
 • Samponként : 2 csepp teafa a sampon adagjában a hajmosáshoz, korpásodás vagy faggyúfelesleg esetén. A teafaolaj tisztítja a fejbőrt , szabályozza a faggyú képződését és fényezi a hajat.
 • Az intim higiénia érdekében: sok olyan mosószer van a piacon, amely már teafa illóolajjal dúsított, de 2 vagy 3 cseppet is adhatunk magába a mosószerbe, ha azt vízzel hígítjuk az antibakteriális hatás fokozása érdekében, hasznos candidiasis esetén
 • Lábfürdőknél : körmök vagy lábak mycosisának esetén izzadással járó problémák , a lábfürdő forró vízében feloldandó marék durva sóhoz 3 csepp teafa hozzáadása hasznos a rész alapos tisztításához és védelméhez.

Eukaliptusz illóolaj


Az eukaliptusz illóolaj természetes fertőtlenítőszer, amelyet gőz desztillációval vonnak ki a levelekből és a fiatal hajtásokból. Antibakteriális, tisztító, dekongesztáns tulajdonságokkal rendelkezik .

Megfelelően hígítva alkalmazható mind környezetvédelemre, mind személyes gondozásra, mivel egyike azoknak az esszenciális balzsamolajoknak, amelyeket nem lehet tisztán használni, mert irritálóak.

 • Aromaterápiára: az eukaliptusz illóolaja, amelyet a füstöléshez használnak, segít a légzőrendszer dekongesztálásában , a nyálka feloldódásában, elősegítve a köptetést. Az antibakteriális hatásának elősegítésével fertőtleníti a szájüreget és az orrüreget.
 • A felületek fertőtlenítése : 5 csepp egy liter forró vízbe, amelyet permetezni kell az otthoni környezetben. Az így létrehozott megoldás szagtalanítja a helyiségeket, tisztítja a levegőt és a már megfelelően megtisztított felületekre permetezve elősegíti az antibakteriális hatást. Hasznos a fogantyúkon, a munkafelületeken . Ruhára szórva kiváló megoldás okos telefonunk tisztítására és "fertőtlenítésére".
 • Balzsam kenőcsként : tápláló krémmel nyugtató balzsamot készíthetünk, amely talán makadámia vagy édes mandula alapú , amelyhez adjunk néhány csepp eukaliptusz illóolajat (1 csepp gombónként krém); ez a megoldás felhasználható a kéz folyamatos nedvesítésére és antibakteriális hatás elérésére, a lábak számára teáskanna-olajjal történő fürdés után, valamint a hörgőkön is elterjedve a köptetés elősegítésére.

Szegfűszeg illóolaj


A szegfűszeg illóolaj erős antibakteriális hatású. Elég azt mondani, hogy az egyiptomiak balzsamozó gyakorlatokra , antimikrobiális erejére használták fel. Ez az illóolaj számos tulajdonsággal rendelkezik, beleértve a fájdalomcsillapítót is, és különböző funkciók elvégzésére használható.

 • Felületekhez: a vízben oldott szegfű illóolaj felhasználható a magas bakteriális kockázatú felületek fertőtlenítésére, például a fürdőszobában. Mosószerekkel történő tisztítás után, miután az üveget megrázta, az oldatot az egészségügyi eszközökre és a fürdőszoba, a konyha felületére permetezhetjük, hogy kiaknázzuk az eugenol antiszeptikus tulajdonságait , amely a szegfűszeg illóolaj egyik alapelve, hatékony mind a Gram-pozitív mikroorganizmusok, például a Staphylococcus aureus , mind a Gram-negatív mikroorganizmusok, például az Escherichia coli ellen.
 • Szájvízként : a szegfűszeg illóolaj használható szájvízként, alkalmasan hígítva egy pohár vízben, vagy még jobb kamilla infúzióban (3 csepp). Ennek az oldatnak az antibakteriális tulajdonságai fertőtlenítik az íny nyálkahártyáját, rákos sebek és a szájüreg esetén, valamint védenek a parodontális rendellenességektől.

Fahéj illóolaj


A fahéj illóolaj az előzőekhez hasonlóan széles spektrumú antibakteriális. Sok helyzetben használható. A fiatal ágak és levelek kérgének gőz desztillációjával nyerik. A balzsamhoz képest a fahéj meleg, fűszeres illattal rendelkezik.

 • Környezeti diffúzióhoz: használhatunk néhány csepp fahéj olajat a radiátorok páramentesítőiben vagy az eszenciaégőkben a ház helyiségeinek megtisztítására.
 • A felületek fertőtlenítése : vízben oldva megoldás lehet, amelyet puha ruhával törölhetünk fából készült bútorokra, hogy fertőtlenítsük őket és megvédjük a felületeket. Használat előtt mindig ne feledje megrázni az üveget, hogy a felületen úszó illóolajrészecskék összekeveredjenek az alapvízzel.
 • A füstöléshez: torokfájás, száraz köhögés esetén 2 csepp fahéj illóolajat forrásban lévő vízben, tartsa az oldatot lefedve, hogy a víz lehűljön, és az olajat visszatartja a gőzben. Ezt követően folytathatjuk az inhalációkat anélkül, hogy megégnénk az arcunkat.
 • Belső használatra : a fahéj illóolaj szájon át is bevehető, ha nagyon tiszta, 2 csepp egy teáskanál mézben.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!