Bejelentés


Jópofa Bolt Ahol a fa hatás a nyerő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
A kamillafürdő a panaszok sokféleségében adhat enyhítést. Itt megtudhatja, mikor és hogyan lehet a legjobban használni az otthoni gyógymódot.

 

Kamillafürdő: amikor segít


A kamilla egy hasznos gyógynövény, amelyet a természetgyógyászatban alkalmaznak sokféle betegségre. A kamilla virágok fő összetevői a következők :

  • gyulladáscsökkentő
  • antibakteriális
  • görcsoldó
  • elősegíti a sebgyógyulást

Emellett állítólag a kamilla nyugtató hatással van a pszichére. Tehát akkor vehet kamillafürdőt, ha stresszes fázisokban szeretne pihenni. A kamillával végzett teljes fürdésnek a hátsó részen is jelentkeznie kell , a menstruációs görcsök , a hasi fájdalom és a megfázás  segítenek.

 

Használhatja a kamillafürdőt csípőfürdőként is. Ebben a formában a gyógynövényről azt mondják, hogy enyhíti a gyulladás tüneteit a végbél és a nemi szervek területén, aranyér és hólyaghurut .

 

Így készítsd elő a kamillafürdőt

 

Használhatja a kamilla tinktúráját a gyógyszertárból a kamillafürdőhöz. Egyszerűen adjon öt-tíz csepp tinktúrát a fürdővízbe. Ha nem akar extra kamilla tinktúrát vásárolni, használhat kamilla teazsákokat vagy lazán szárított kamilla virágokat is. Így történik:

 

  • Öntsön három-öt zacskó kamilla teát egy liter forró vízzel.
  • Hagyja a teát 10-15 percig meredezni.
  • Ezután adjuk hozzá a főzetet a fürdővízhez.

Vagy:

 

  • Kb. 50 gramm kamilla virágot forralunk fel egy liter vízzel. Ezután hagyja a sört tíz percig ülni. Ezután tegye a fürdővízbe.

 

További tippek saját készítésű fürdőkhöz: Csináld magad hideg fürdőkkel

 

Kamillafürdő: javallatok

 

Fontos: Legfeljebb 20 percig maradjon egy teljes kamillafürdőben, különben a bőre túlságosan kiszárad. A Sitz-fürdőnek legfeljebb 15 percig kell tartania, mivel a hatóanyagok koncentrációja itt sokkal magasabb.

 

Fürdés után rövid ideig öblítse le a bőrt hideg vízzel, hogy lezárja a pórusokat. Ezután jól szárítsa meg magát, és takarva pihenjen az ágyban legalább 30 percig.

 

Figyeljen a kamilla tea vagy a szárított virágok szerves minőségére is. A hagyományos termesztésből származó kamilla általában peszticidekkel szennyezett, ezért nem előnyös az egészségére.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!