Bejelentés


Jópofa Bolt Ahol a fa hatás a nyerő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
A szegfűszegolaj eredete és története


A szegfűszegolajat a szegfűszegfa virágrügyeiből nyerjük. Közvetlenül virágzásuk előtt kell betakarítani, majd szárítani. Botanikailag a szegfűszegfát Syzygium aromaticumnak , Caryophyllus aromaticusnak vagy Eugenia aromaticának hívják . A Myrtaceae családjába és a Myrtales vagy mirtusz család rendjébe tartozik. Ez az örökzöld fa meghaladhatja a tíz métert. A szegfűszegfa eredetileg az úgynevezett Spice-szigeteken, az indonéz Molukákon honos. Ennek a régiónak a szegfűjét ma is nagyon jó minőségűnek tartják. A szegfűszeget azonban a világ számos pontján termesztik.

 

Mivel a szegfűszeg alakja emlékeztethet egy körömre, a szegfűszeg Krisztus szenvedélyével társult a középkorban. A szegre való utalás mind a szegfű szóval, mind a német nyelvterületen számos szleng kifejezéssel történik. Vannak például a Nägeli (allemannisch), Negelken (középalföldi), Krämernagel, Muskatnogel (középnémet) vagy Nägel (középnémet) kifejezések.

 

Ez a növény és illóolaja már az ókorban ismert volt . A görögök és a rómaiak már szegfűszegolajat használtak fogfájásra . Indiában az ájurvédikus orvoslásban is nagyon régen használták. Közép-Európában azonban a szegfűszeg csak a kora középkorban talált rá utat. Mivel a szegfűszeget a Molukákról Amszterdamba és Rotterdamba szállították, a hollandok hosszú ideig kereskedelmi monopóliummal rendelkeztek. Ma a szegfűszeget elsősorban sütemények és sok étel fűszerének ismerjük.

 

A szegfűszegolaj összetevői és hatásmódja


A szegfűszegolaj 70-90% eugenolt tartalmaz . Kémiailag ez egy úgynevezett fenilpropanoid. A fenilpropanoidok szerves természetes anyagok, amelyek az illóolajok általános összetevői. Az eugenol megtalálható például szerecsendióban, bazsalikomban, babérlevelekben, fahéjolajokban, meggyben és banánban is. Az eugenolt iparilag parfümök előállítására vagy a vanília, a vanília mesterséges fűszer-változatának előállítására használják. Egy tudományos tanulmány megállapította, hogy a szegfűszegben sok antioxidáns található. Ezért használják az eugenolt a mezőgazdaságban csírainhibitorként és antioxidánsként.

 

A szegfűszegolaj antibakteriális, vírusellenes és gombaölő hatású. Ez azt jelenti, hogy felhasználható baktériumok, valamint vírusok és gombák ellen is. Az eugenol alkotórészről ismert, hogy hatásos a kerekférgek, a trichomonadák, az atkák és a kullancsok ellen is. Ezért szegfűszegolaj is használható ezeken a területeken.

 

A szegfűszegolajban lévő eugenolnak érzéstelenítő hatása is van. Ezért természetes érzéstelenítőként is használható .

 

A szegfűszegolaj felhordása


Használja a fájdalom enyhítésére


A szegfűszegolaj fájdalomcsillapító és zsibbadó tulajdonságai miatt különösen alkalmas külső használatra gyulladás esetén. Itt hígítatlanul használható. Megfázás esetén is nyugtatóan hat.

 

Fogfájásra


Ha heveny, elviselhetetlen fogfájástól szenved, tanácsos minél előbb felkeresni a fogorvost. De ez nem mindig lehetséges ilyen gyorsan. A fogfájás szinte elviselhetetlenné válhat, különösen éjszaka. De hogyan lehet áthidalni az időt a fogászati ​​kezelésre? Ezért nagyon ajánlott az érintett fogat kevés híg szegfűszegolajjal kezelni. Ehhez áztasson egy nedves vattacsomót néhány csepp olajjal, és tegye a fájdalmas helyre. Ilyen esetben természetesen egy egész szegfűszeget kivehet a fűszerrácsból és megrághatja. Ha enyhén megvakargatja és a fájdalmas fogra helyezi, hasonló hatást kap. A szegfűszeg így engedi olaját a fájdalmas területre is.

 

Használja a bőrön és a nyálkahártyán


Fertőtlenítő hatása miatt a szegfűszegolaj különböző bőrproblémákra alkalmazható. Ennek az olajnak a fájdalomcsillapító és zsibbadó tulajdonságai fájdalmas vagy viszkető rovarcsípéseknél is alkalmazhatók. Sikeresen alkalmazzák hervadó sebek, bőrsérülések és még szemölcsök esetén is. Érzékeny nyálkahártyák esetén csak hígított formában ajánlott használni. Ellenkező esetben irritálhatja a nyálkahártyát és égő érzést okozhat. Mivel ez az olaj bőrirritációt okozhat, soha nem szabad a szemre kenni.

 

A száj és a torok gyulladására


Az ínygyulladás, a szájnyálkahártya gyulladása vagy akár a torokfájás hatékonyan leküzdhető szegfűszegolajjal. A szegfűszegolaj rendkívül hasznos lehet, különösen gyulladással vagy az íny sérülésével. És ez úgy történik, hogy az olaj a szájnyálkahártya flóráját érzékenyen nem zavarja. Ez utóbbi gyakran fordul elő, amikor az antibiotikus szájöblítőket ilyen panaszok esetén alkalmazzák. Ha rossz leheletet szenved, a szegfűszegolaj az okok megszüntetése mellett hasznos lehet.

 

Miért ne használhatnák a terhes nők szegfűszegolajat?


A szegfűszegolaj erősítheti a méhet. Terhesség alatt azonban nem szabad használni, mivel a helytelen használat idő előtti szüléshez vezethet. Ez az olaj azonban ajánlott, ha munkaerő-indukcióra van szükség. Az alternatív szülésznők ezt használják ki a szülészetben, ha szegfűszegolajban áztatott tamponokat helyeznek a szülő nőbe.

 

Szegfűszegolaj az agy és a gyomor-bélrendszeri panaszok esetén


Ez az olaj állítólag abban is segít, hogy koncentráltabban dolgozzunk és serkentsük az agy teljesítményét. A szegfűszegolajat még belsőleg alkalmazva is lehet használni a gyomorban vagy a belekben jelentkező problémák ellen, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatása miatt . Enyhítheti a görcsöket és a gázokat, valamint a hasmenést is.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!